Een IT vacature invullen lastig? Bekijk hier wat nuttige tips

  • door
IT-vacature-invullen

Als ondernemer of bedrijf krijg je vrijwel zeker op een gegeven moment te maken met it-gerelateerde vraagstukken. Niet iedereen heeft daar de antwoorden op, en dat hoeft ook niet. Daarom heb je een eigen IT-afdeling, met specialisten die je kunnen helpen. Of je doet aan it sourcing, waarbij je het werk uitbesteed aan bedrijven die daar de experts voor in huis hebben. 

Op zoek?

Misschien staat er al een tijd een IT vacature open, of ben je al lang op zoek naar iemand die vaardig is in de procurement consultancy, maar heb je nog geen geschikte kandidaat gevonden die in jouw bedrijf die functies kan gaan vervullen. In zo’n geval zou it sourcing een uitstekende keuze zijn, want je legt het werk bij een ander. Zo wordt het toch verricht en mis je geen belangrijke dingen, maar hoef je ook niet constant freelancers opnieuw in te laten werken.

Onvoorspelbare arbeidsmarkt

Een IT vacature invullen blijkt vaak minder makkelijk dan het lijkt. Hoewel het leuke en uitdagende functies zijn, is de concurrentie vaak groot. En dan heb ik het niet over sollicitanten, maar over andere bedrijven. De vraag naar goede IT’ers is namelijk enorm, en die zal ook alleen maar toenemen. Er zijn verschillende manieren waarop je dit probleem aan kan vliegen. Met behulp van een procurement consultancy kun je, net als bij it sourcing, een aantal zaken uitbesteden. Dat kan voor jou of je bedrijf misschien wel de beste en makkelijkste oplossing zijn. Het zorgt er namelijk voor dat jij niet met de kopzorgen zit, maar wel gewoon een stabiel bedrijf met goed lopende processen. In veel gevallen is dat dan ook een ideale oplossing.

Toch liever zelf?

Maar misschien wil je zelf de kunst van het aannemen van de juiste mensen vaardig worden. Het is natuurlijk als ondernemer fijn om te weten wat je moet doen om de juiste mensen te bereiken. En dat zijn niet alleen goede werknemers, het moeten ook mensen zijn die goed in het team en in de bedrijfsgeest passen. Waar veel mensen tegen aanlopen is dat het moeilijk is om een diverser team te creëren. En dat is niet gek, want de IT is heel lang een vrij eenvormige, witte, mannelijke sector geweest. Maar de tijden veranderen en bedrijven veranderen mee.

Voor iedereen beter

Alleen hoe die verandering er in de praktijk uitziet is soms nog lastig voor te stellen. Veel (jonge) vrouwen voelen zich niet bijzonder aangetrokken door de sector, en zullen daarom niet zo snel reageren op een IT vacature. Dat ligt aan allerlei zaken: de vacature is misschien te veel op mannen gericht en vrouwen herkennen zich er niet in, of ze hebben professionele ervaring in de sector maar werden onprettig behandeld. Hetzelfde geld voor niet-witte mensen, die ondanks hun vaardigheden en flexibiliteit zich toch onwelkom voelde op de werkvloer, waar een dominante sfeer hangt. Wanneer die sfeer verandert, en een bedrijf dat ook uitstraalt, zal een vacature meer verschillende potentiële sollicitanten aanspreken. Daarnaast blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat bedrijven met een diverser personeelsbestand significant betere resultaten hebben. Er zitten dus alleen maar voordelen aan: je vult je it vacatures makkelijker in, je hebt een gezelligere werksfeer en in de cijfers komt deze positieve ontwikkeling ook terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *