Top 10 bijbanen

  • door

Zomerbaantjes zijn er al genoeg, maar wat ga je nou doen als de zomer voorbij is? Tijd om een parttime baan te zoeken, die niet zo veel tijd in beslag neemt.

1. Horeca

Hoewel het percentage minder wordt, is de horeca nog erg populair onder bijbanen. Onder de 16 kan je als afwasser werken. Daarboven kan je ook in de keuken helpen of in de bediening en achter de bar. Je moet flexibel zijn, het zijn geen tijden van 9 tot 5, maar werken tot iedereen weg is. Daarbij kom je wel veel in aanraking met de gasten en leer je goed met mensen omgaan. Per uur verdien je als 18-jarige ongeveer 5 euro per uur. Vaak komt hier nog fooi bij. Dit verschilt per horecagelegenheid hoeveel dat is.

2. Promotiewerk

Heb je je mondje wel bij je en wil je lekker bezig zijn, dan is promotiewerk wat voor jou. Bij de meeste promotiebedrijven kan je zelf bepalen wanneer en hoelang je wilt werken. Het verschilt heel erg per bedrijf hoeveel je verdiend, maar het salaris ligt hoger dan baantjes in winkels.

3. Winkel

Van bakker tot in een kledingwinkel, je komt veel in contact met mensen. Je werkt toch rond de 9 uur per week. Het is geen vetpot, maar je verdient tenminste iets.

4. Supermarkt

Vanaf je 15de kan je in de supermarkt gaan werken. Als je zestien bent geweest mag je ook officieel na zeven uur werken. Zo kun je in de avonduren na school werken, maar ook in het weekend. Het verschilt per supermarkt wat je verdient, maar wanneer je zestien bent ligt het rond de 4,50 euro. Dit maakt niet uit welke functie je hebt.

5. Callcenter

Het is makkelijk verdienen, maar je moet er wel tegen kunnen om afgewezen te worden. Mensen zitten vaak niet te wachten op verkooppraatjes, dus je moet wel een streber zijn en niet zomaar opgeven. Je verdient rond de acht euro, maar dit kan gerust oplopen naar 16 euro per uur.

6. Student chauffeur

Ben je rond de 20, heb je rijervaring, ben je in bezit van een studenten-OV en heb je een of twee dagen vrij per week? Dan kan je een bijbaan als student chauffeur nemen. Steeds meer bedrijven zoeken studenten om hun auto’s ergens heen te rijden. Je moet vervolgens wel terug met het OV, maar dit hoort bij je werktijd dus krijg je vergoed. Je salaris ligt tussen de zeven en tien euro.

7. Eigen site/ verkoop

Ook erg handig, je eigen site maken. Er gaat wel wat tijd in zitten maar je bent eigen baas en bepaalt dus zelf wanneer je werkt. Er zijn al veel succes verhalen over meiden ( maar ook jongens ) die hun oude kleding/tassen enzovoort gingen verkopen en uiteindelijk een eigen online bedrijf hebben opgezet.

8. Bijles

Ben je ergens goed in? Ga lessen geven. Dit kan op je sportclub, maar ook gewoon op school. Vaak wordt dit beter betaald dan een gewoon baantje en je helpt er ook nog eens je medemens mee.

9. Kas

Niet bij iedereen in de buurt, maar als je bij het platteland woont, is het ideaal. Je moet vroeg beginnen, meestal 7 of 8 uur, maar je bent ook al rond half 1 klaar. Je hebt daarna de rest van de dag om nog wat leuks te doen. Hier verdien je op je 18de rond de 5 euro. In kassen hebben ze vaak bonussen wanneer je hard gewerkt hebt.

10. Oppassen

Handig als je nog bergen huiswerk hebt. ’s Avonds is het handigst, dan hoef je alleen de kinderen op bed te leggen of met geluk liggen ze al op bed. In het weekend kan natuurlijk ook. Oppassen verschilt heel erg per ouder. Het gemiddelde ligt rond de vijf euro per uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *